• AHK 89

  Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten faculteit Beeldende Vorming, examencatalogus 89


 • LINDA.magazine

  In opdracht voor LINDA.magazine heeft Berni van Gils Rinus Michel 2004 geschilderd


 • brochure Puur Portret 2006

  Brochure, vormgeving en realisatie door Elly Vlaming.

  Download PDF
 • Haarlems Dagblad

  Het Koeientunneltje is in 2007 door leerlingen van het Rudolf Steiner College te Haarlem geschilderd olv kunstenaar Ron Cornet en tekenleraren Berni van Gils en Eloy Bruins. De leerlingen van de 10e en 11e klas hebben zowel aan de 12 surrealistische panelen voor binnen, als aan de koeien voor buiten gewerkt. De opening geschiedde door de wethouder Divendal van Publieke Werken en dit haalde het Haarlems Dagblad, 18 mei 2007


 • 'Mijn wijk en ik', 2007

  Dit magazine is het resultaat van het project MIJN WIJK EN IK, dat op het Huygens College te Amsterdam van september 2006 tot en met april 2007 in de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming werd aangeboden. Dankzij subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in het kader van de Plus-regeling Cultuureducatie kon dit bijzondere samenwerkingsverband tussen vmbo-leerlingen, hun ouders of verzorgers, beeldend kunstenaars en kunsteducatiedocenten tot stand komen. Berni van Gils heeft 21 leerlingen zelfportretten laten schilderen. Door goed naar zichzelf te leren kijken konden deze jonge mensen meer zelfvertrouwen ontwikkelen.


 • Meander 2009

  Interview met Berni van Gils door Eloy Bruins naar aanleiding van de portretopdracht Rudolf Steiner voor het nieuwe gebouw van het Rudolf Steiner College.

  Download PDF