Dit tabbad laat leerlingenwerk zien. Berni geeft, met veel plezier, schilderles sinds 1989. Op het filmpje kun je een portretschilderles aan de 12e klas (6 Havo-Vwo) van het Rudolf Steiner College zien.

uit 2010 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

groepswerk Nachtwacht (2) GGCA

2016

Met klas 7D hebben we de Nachtwacht geschilderd en zijn daarna met doekjes naar het Rijksmuseum gegaan . Daar hebben we oog in oog met de echte Nachtwacht ons werk mogen tonen. De zaal waar altijd een zoemend plechtig en opgetogen geluid te horen is werd ineens helemaal stil. Een overgetelijk moment. Klik op het schilderij dan vind je daaronder een 1minuut durend filmpje van dit gebeuren.

groepswerk Zwaan GGCA

2016

Met klas 7C hebben we tijdens de periode Kunst 'De dreigende zwaan' van Jan Asselijn geschilderd. Het is een groepswerk waarbij niet alleen de individuele bijdrage maar juist  het samenwerken van belang is: sluit de basisvorm  van de zwaan van jouw doekje aan op dat van je buurman rechts en klopt de kleurovergang wel met je buurman links? Hoe is het toonverloop met het doekje boven je. Kortom leren kijken en heel veel overleggen.

groepswerk Velázquez RSC

2014

Diego Velázquez 'Las meninas' (de hofdames) 1656-57 Museo del Prado, Madrid. Groepswerk, periode 9e klas. Dit werk is gemaakt door 30 leerlingen van 15 jaar. Klas 9 (Havo 3). Elke leerling krijgt een eigen doek en heeft daarmee dus een essentiële bijdrage te geven aan het totale werk. Er moet heel goed worden samengewerkt om de voorstelling kloppend te krijgen. Zowel qua vorm, licht, als kleur moeten de leerlingen telkens kijken of het correct aansluit. Het individuele doekje moet er natuurlijk goed uitzien maar vooral ook het overzicht moet bewaard blijven en dat is een buitengewoon leuke en leerzame opdracht voor 30 verschillende puberbreinen! Klik op het schilderij, dan zie je er onder een filmpje van een portretschilderles aan de 12e klas (HAVO-VWO 6) uit 2012

groepswerk Nachtwacht (1) RSC

2010

Deze Nachtwacht is gemaakt door 30 leerlingen van 14 jaar oud. Klas 8 (Havo 2). Rudolf Steiner College Haarlem olv Berni van Gils.

groepswerk Salvador Dali RSC

2010

Dit leerlingenwerk is gemaakt door leerlingen van 16 jaar oud. Klas 10 (mavo 4). Rudolf Steiner College Haarlem olv Berni van Gils.